سبک های رایج در سخنرانی
سخنرانی سبک های مختلفی دارد اما سوالی که باید از خودمان بپرسیم این است که من نیازمند کدام سبک ارائه هستم؟
برای مثال آنتونی رابینز که یکی از پیشتازان سبک سخنرانی انگیزشی و مدرس است ممکن است در سبک مشاور به این اندازه مهارت نداشته باشد.
هر یک از ما نیز ممکن است در بعضی از این سبک ها قوی و در برخی دیگر ضعیف تر باشیم اما نکته ی مهم این است که ببینیم به کدام سبک ارائه بیشتر نیازمندیم تا روی همان سبک وقت بگذاریم و سخنرانی حرفه ای تری داشته باشیم.
سبک سخنرانی رسمی
این سبک سخنرانی مخصوص جلسات رسمی و اداری است.ممکن است از شما به عنوان مدیر یک بخش دعوت کنند که در چنین جلساتی سخنرانی کنید.استفاده از یادداشت در این جلسات منعی ندارد اما بهتر است از اسلاید استفاده نکنید.
سبک سخنرانی به عنوان یک مدرس
بدون شک مهارت سخنرانی یک بخش جدا نشدنی از مجموعه مهارت های یک مدرس حرفه ای میباشد.مدرس هایی که روی مهارت سخنرانی خود کار نمیکنند در حرفه خود کمتر مورد توجه قرار میگیرند.یک مدرس باید برای انتقال بهتر مطالب فن بیان خود را تقویت کند و اسلاید های جذابی داشته باشد.
سبک سخنرانی به عنوان یک مشاور
چه هدفی را دنبال میکنید؟
چه چیزی اهمیت بیشتری برای شما دارد؟
کدامیک را ترجیح میدهید؟
شاید این سوالات تعدادی از سوالاتی باشند که یک سخنران به عنوان مشاور از شما سوال میکند.در این نوع سخنرانی،سخنران با استفاده از طرح سوالات این چنینی شیوه ی مشاوره ای را در پیش میگیرد که شیوه بسیار قدرتمندی است.اگر به صورت مستقیم یا غیر مستقیم با شغل فروشندگی در ارتباط هستید حتما برای تقویت مهارت خود در این سبک زمان بگذارید.
سبک سخنرانی انگیزشی
همانطور که از اسم این سبک مشخص است سخنرانی انگیزشی با هدف انگیزه دادن به مخاطب برای رسیدن به موفقیت یا یک هدف خاصی انجام میشود.در این سبک از سخنرانی،معمولا فردی که سخنرانی میکند گذشته ی سختی را سپری کرده است اما با تغییراتی که در زندگی خود ایجاد کرده،به اهداف خود رسیده است و با هیجان دادن به این خاطرات شخصی سعی در بالا بردن انگیزه و انرژی مخاطب برای موفق شدن دارد.این نوع از سخنرانی ها ممکن است برای خیلی از افراد الهام بخش باشند.
البته همه ی این ها با تمرین حاصل میشوند.
معرفی محصول
خیلی از ایده ها قبل از اینکه متولد شوند میمیرند،چون افراد انگیزه ای برای ایده پردازی ندارند و این بی انگیزگی از نبود سرمایه ناشی میشود.خوشبختانه امروزه فضاهایی وجود دارند برای اینکه افراد بتوانند ایده های خود را در حضور سرمایه گذاران ارائه دهند.در این سبک از سخنرانی،سخنران قصد دارد با ارائه ی مناسب محصول مورد نظرش،مشتری یا سرمایه گذار جذب کند.بسیاری از افرادی که ایده ای در سر دارند اما سرمایه کافی برای اجرایی کردن ایده ی خود در اختیار ندارند باید به این سبک از سخنرانی تسلط پیدا کنند تا بتوانند برای ایده خود سرمایه گذار جذب کنند.
دیدگاهتان را بنویسید